HOME CONTACT

.

BRAHMAPUTRA TOURS

TOUR 5: NAGALAND, HET LAND VAN DE KOPPENSNELLERS ( 14 DAGEN )

................................

English version........................Deutsche Version

Bezoek de dorpen van de etnische minderheden, ontmoet de mannen van de Naga tribe met tatoeëringen van de koppensnellers. Bewonder hun huizen die gedecoreerd zijn met de hoorns van de enorme buffalo en mithun.

Hoofdman van de Naga met attributen van een koppensneller

Dag 1: Aankomst in Dibrugarh. Transfer naar hotel in Sibsagar. In de middag kijken we rond in deze stad. Overnachting in hotel.

Dag 2: We bezoeken de hele dag de bezienswaardigheden in Sibsagar: de Vishnu en Shiva tempels en de ruïnes van het Ahom koninkrijk – herinneringen aan de tijd dat de Ahom koningen regeerden over Assam. Overnachting in hotel in Sibsagar.

Dag 3: Vandaag rijden we van Sibsagar naar Mon. We rijden langs de enorme theeplantages van Assam voor we Nagaland binnenrijden. Wanneer we aankomen in Mon zijn we in het hart van het gebied van de Konyak tribe. Hier kunnen we nog de vroegere koppensnellers bewonderen. Ze hebben gezichtstatoeages en dragen grote hoorns in hun oren. In de middag bezoeken we het huis van de Angh in Chui. Konyaks worden nog steeds geregeerd door hoofdmannen die bekend staan als Angh’s. Overnachting in Mon.

Vrouw van de Naga-tribe met een typische halsketting

Dag 4: We bezoeken de hele dag dorpjes van de Konyak tribe. We rijden eerst naar Shangnyu, waar we een uniek stuk houtbewerkingkunst kunnen bewonderen. Het is een 20 voet lang en 12 voet hoog vruchtbaarheidssymbool uit één stuk hout gemaakt. ’s Middags bezoeken we het traditionele Mon. Overnachting in Mon.

Dag 5: Vandaag rijden we door een prachtige natuur, naar Mokokchung. Deze stad is het culturele centrum van de Ao-Naga-tribe. Overnachting in Mokokchung.

Dag 6: We bezoeken de hele dag dorpjes van Ao-Naga-tribe. In Impur kunnen we op een missionarispad rond het dorp wandelen en het lokale museum met tentoonstellingen van de tribes bezoeken. ’s Middags bezoeken we Longkhum, een dorp dat ten tijde van de headhunters in de voorhoede lag. Als laatste gaan we naar Ungma Village, het oudste en grootste Ao-dorp.

Dag 7: Na het ontbijt rijden we naar Tuensang. In dit gebied wonen de Chang, de Yimchunger, de Khiamungan, de Sangtam en de Phom Naga’s. ’s Middags bezoeken we Tuensang. Overnachting aldaar.

Pangsha: huizen worden gedecoreerd met hoorns van de mithun en de buffel

Dag 8: Vandaag gaan we naar dorpjes van etnische minderheden in de regio Tuensang. Het is een gebied waar we ook veel mithuns zullen zien. De belangrijkste dorpjes zijn Noklak en Pangsha. Overnachting in Tuensang.

Dag 9: Na het ontbijt rijden we naar Wokha. In de buurt van deze stad ligt Longsa. Longsa wordt bewoond door de Lotha-tribe. Hier zijn Longzu (monolieten) opgericht die herinneren aan de verdiensten van sommige heersers. Daarna vervolgen we onze reis naar Tuophema, waar u ’s avonds een culturele show kunt bijwonen. Overnachting in Tuophema.

Dag 10: In de ochtend kunt u een trek van een paar uur maken in de bergen rondom Tuophema (optioneel). ’s Middags rijden we naar de hoofdstad van Nagaland: Kohima. In dit gebied vinden we de Angami Naga-tribe. Overnachting in hotel in Kohima.

Koppensneller op de stadspoort van Kohima

Dag 11: Na het ontbijt bezichtigen we Kohima. Hier kunt u nog de oude stadspoorten bewonderen waarin motieven van het koppensnellen zijn ingesneden. Ook de lokale markt en het oorlogskerkhof zijn de moeite waard. Na de lunch bezoeken we het dorp Khonoma. Hier vochten de Angami-Naga’s tegen de Britten, die in 1879 een expeditie maakten naar de bergen van Nagaland. Overnachting in hotel in Kohima.

Dag 12: Vandaag kunt u gaan wandelen door de rijstvelden ten zuiden van Kohima. Bezoek 2 dorpjes van de zuidelijke-Angami-tribe. Overnachting in hotel in Kohima.

Dag 13: In de ochtend rijden we naar Dimapur. Hier kunt u de ruïnes van het Kachari Koninkrijk bezichtigen. Het Kachari Koninkrijk bestond al voor de invasie van de Ahom in de 13e eeuw. Na de lunch rijden we 13 km. naar het Diezephe handwerkcentrum (houtsnijwerk en weven). Hier kunt u nog de laatste souveniers kopen. Overnachting in hotel in Dimapur.

Dag 14: Transfer naar de luchthaven voor vertrek.

.

Prijs: Op aanvraag

.

De prijs is inclusief:

· Alle transfers zoals benoemd in het programma.

· Accommodatie op basis van tweepersoons kamers.

· Alle maaltijden en flessen mineraal water

· Alle locale excursies zoals benoemd in het programma

· Een Engels sprekende gids.

· De kosten voor het verplichte permit voor Nagaland.

.

Niet inbegrepen

· Persoonlijke uitgaven.

BOEK DEZE REIS
TERUG NAAR BOVEN
HOME