HOME CONTACT

.

BRAHMAPUTRA TOURS


TOUR 2: ETNISCHE MINDERHEDEN EN BOEDDHISTISCHE KLOOSTERS (12 DAGEN)

................................

English version........................Deutsche Version

Tijdens deze rondreis bezoekt u Gompa’s in Dirang en Bomdila en het wereldberoemde klooster in Tawang. In dat gebied treft u leden van de Monpa-tribe. Daarna bezoekt u het gebied van de Nyishi, de Apatani, de Hill Miri en de Adi.

Tawang klooster

Dag 01: Aankomst in Guwahati. Transfer naar het hotel. Indien mogelijk in verband met aankomsttijd bezoeken we in de middag de Kamakhya Tempel. Overnachting in hotel.

Dag 02: We reizen door de Brahmaputra Vallei naar het Nameri National Park. Daar kunnen we kiezen voor vissen, een boottocht, vogels spotten of gewoon heerlijk ontspannen. Overnachting in Nameri Eco Camp.

Dag 03: Vandaag steken we de grens naar Arunachal Pradesh over en rijden naar Dirang. Onderweg bezoeken we de orchideeëntuin in Tipi: de grootste orchideeëntuin in Azië met meer dan 7500 orchideeën. ’s Middags gaan we naar Dirang, een Monpa dorp met traditionele watermolen, en Dirang Dzong. Overnachting in hotel.

Dag 04: In de ochtend bezoeken we het prachtige Boeddhistische Kalachakra Klooster. Daarna rijden we naar Tawang. Om in Tawang te komen moeten we over de 4150 hoge Se-La-pas. Eens was deze pas het slagveld tussen het Indiase en Chinese leger. En route bezoeken we de Se-La tempel en stoppen we bij kleine dorpjes. ’s Middags bezoeken we het boeddhistische nonnenklooster, de Gyangong Ani Gompa dicht bij Tawang. Overnachting in hotel in Tawang.

Nonnenklooster in Tawang

Dag 05: We gaan naar het 350 jaar oude Tawang klooster en nemen deel aan de ochtendgebeden. Het Tawang klooster is het grootste Tibetaanse klooster in India en het op een na grootste klooster in Azië. Het wordt bewoond door monniken die behoren tot de Gelupa secte van de Boeddhistische Mahayana School. ’s Middags bezoeken we het Urgelling klooster gebouwd in de 15e eeuw. Het klooster is de geboorteplaats van de 6e Dalai Lama. Overnachting in hotel.

Dag 06: Via de Se-la pas en Dirang rijden we terug naar Bomdila. Onderweg stoppen we bij dorpjes en nemen we foto’s van een prachtige waterval. Overnachting in hotel in Bomdila.

Dag 07: In de ochtend bezoeken we Rabgyaling Gontse Gompa, Upper Gompa en Thupchob Gatseling Gompa. Daarna verlaten we de bergen en komen we weer op de vlaktes van Assam terwijl we naar Itanagar rijden, de hoofdstad van Arunachal Pradesh. We bezoeken het museum van Itanagar, de markt en een dorp van de Nyishi tribe. Overnachting in een hotel.

Nyishi met typische hornbill cap

Dag 08: De volgende ochtend rijden we naar Ziro. Ziro ligt op het Apatani plateau (1500 meter). U zult hier de unieke Apatani cultuur leren kennen. Deze is heel anders dan de cultuur van de andere stammen in Arunachal. U ziet in de dorpen de huizen met terrassen van de Apatani en als we binnen worden uitgenodigd leert u de mensen beter kennen. In het bijzonder de gezichtstatoeages en de grote neuspluggen van de vrouwen zullen onmiddellijk uw aandacht trekken. Overnachting in hotel in Ziro.

Dag 09: We rijden door het tropisch groene Arunachal van Ziro naar Daporijo. Onderweg stoppen we geregeld om de Hill Miri dorpen te bezoeken. Voor sommige dorpen zullen we oude bamboe hangbruggen moeten oversteken.We overnachten in Daporijo of Daporizo

Bamboe hangbrug over de Subansiri Rivier

Dag 10: In de ochtend bezoeken we de locale markt in Daporijo. Daarna rijden we via een prachtige route naar Along. Onderweg bezoeken we verschillende interessante dorpen van de Gallong-tribe. Overnachting in Along.

Dag 11: We steken met een ferry de machtige Brahmaputra over om naar Dibrugarh in Assam te gaan. Hier eindigt onze boeiende reis. Overnachting in hotel.

Dag 12: Transfer naar het vliegveld voor vertrek naar Nederland.


Prijs: Op aanvraag

.

De prijs is inclusief:

· Alle transfers zoals benoemd in het programma.

· Accommodatie op basis van tweepersoons kamers.

· Alle maaltijden en flessen mineraal water

· Alle locale excursies zoals benoemd in het programma

· Een Engels sprekende gids.

· De kosten voor de verplichte permit voor Arunachal Pradesh.

.

Niet inbegrepen

· Persoonlijke uitgaven.

BOEK DEZE REIS
TERUG NAAR BOVEN
HOME