HOME CONTACT

.

BRAHMAPUTRA TOURS................................

TOUR 4: Rondreis naar de stammen van oost-Arunachal Pradesh ( 12 dagen)

................................

English version........................Deutsche Version

Gedurende deze reis bezoeken we het stammengebied van de Adi Padam, de Idu Mishmi, de Digaru Mishmi, de Khampti, de Singpho, de Tangsa, de Lesu, en de Chakma. U kunt deze reis verlengen met een optionele fotosafari in Namdapha Wildpark.

Landschap tussen Roing en Tezu

Dag 01: Aankomst in Dibrugarh in Assam. Transfer naar het hotel. Overnachting in hotel in Dibrugarh.

Dag 02: In de ochtend rijden we naar Roing in Arunachal Pradesh. Om daar te komen moeten we de machtige Brahmaputra oversteken. Onderweg bezoeken we het dorp van de Adi Padam tribe. Richting Roing zijn de Idu Mishmi de belangrijkste bewoners van het gebied. Zij bewonen het Lohit District, Dibang Valley District en Lower Dibang Valley District. Zij stammen van oudsher uit Mongolië en spreken een Tibetaans/Birmeese taal. Hun belangrijkste festival is het Reh festival in februari (festivalkalender). Overnachting in Roing.

Dag 03: We bezoeken de hele dag dorpjes van de Idu Mishmi tribe: Abango, Kuruno and Abali. De Idu Mishmi staan bekend vanwege het handhaven van een bewonderenswaardige sociale eenheid onder hun leden door hun kenmerkende socio-religieuze rituelen in het dagelijkse leven. U heeft hier kans een speciale Idu-Mishmi priesterdans te zien. Overnachting in Roing.

...............................................

.....Mishmi priester dans.................................................Idu Mishmi in tradionele kledij

Dag 04: Vandaag rijden we naar Miao in het Lohit District. Opnieuw zullen we per ferry de Lohit rivier moeten oversteken. We overnachten in Miao in een lodge bij de rivier.

Dag 05: In Miao zijn er 2 opties::

Optie 1: We bezoeken een Tibetaans vluchtelingenkamp en gaan naar verschillende dorpen van de Singpho en Tangsa-tribe. De Singpho zijn Theravada Boeddhisten. De Tangsa zijn volgelingen van de Donyi Polo religie, de traditionele religie van Arunachal Pradesh.

Optie 2: We bezoeken het Namdapha National Park en maken een olifant safari door dit prachtige gebied. We bekijken vogels en andere wilde dieren in dit natuurpark. Heel bijzonder van dit park is dat de hoogte varieert van 200 – 4500 meter. Overnachting in de lodge in Miao.

Dag 06: Vandaag rijden we naar Tezu. Onderweg bezoeken we de Lesu, de Chakma en de Khampties. De Khampties behoren tot de Boeddhistische Hinayana Sekte. Al deze tribes hebben hun eigen speciale dansen en kleding. In de middag bezoeken we een dorp van de Diguaru Mishmi tribe. Overnachting in Tezu.

Dag 07: Tezu is een leuke kleine stad. In de ochtend kunt u naar de tempel en de markt. Rondom Tezu bezoeken we verschillende dorpen van de Mishmi tribe. Overnachting in Tezu.

Vrouw van de Mishmi tribe met zilveren oorsieraden en haarspelden

Dag 08: Na het ontbijt rijden we naar Hayuliang. Dit is een prachtige tocht door de bergen. We bezoeken verschillende dorpen van de Mishmi. Zij leven in zeer geïsoleerde plaatsen. De vrouwen dragen heel speciale oorsieraden. Overnachting in Hayuliang.

Dag 09: We bezoeken de hele dag afgelegen en traditionele Mishmi dorpen. Overnachting in Hayuliang.


Dag 10: Vandaag moeten we terug naar Tezu. Onderweg gaan we nog in verschillende dorpen op bezoek. Overnachting in Tezu.


Dag 11: In de ochtend kunt u een Tibetaans centrum bezoeken. Daarna rijden we naar Dibrugarh. Onderweg kunt u nog een Khampti dorp bezoeken. De Khampties zijn traditioneel de bezitters van de olifanten die in de oerwouden werken. Ze kappen bomen die door de olifanten uit de bossen worden getransporteerd. In Dibrugarh eindigt onze boeiende rondreis. Overnachting in een hotel in Dibrugarh.

Khampties op weg naar hun werk in het oerwoud

Dag 12: Transfer naar het vliegveld voor vertrek naar Nederland

Prijs: Op aanvraag

.

De prijs is inclusief:

· Alle transfers zoals benoemd in de reisbeschrijving.

· Accommodatie op basis van tweepersoons kamers.

· Alle maaltijden en flessen mineraal water

· Locale rondleidingen, safari en entree voor het Namdapha National Park

· Een Engels sprekende gids.

· De kosten voor de verplichte permit voor Arunachal Pradesh.

.

Niet inbegrepen

· Persoonlijke uitgaven.

BOEK DEZE REIS
TERUG NAAR BOVEN

...........